Și geanta are o istorie. Part I.

Și geanta are o istorie. Part I.

Pentru majoritatea dintre noi, geanta este un simplu accesoriu. Pentru bărbați, de multe ori, geanta reprezintă un banal obiect, fără să realizeze importanța acesteia de-a lungul istoriei.

Da, se prea poate ca în momentul actual, geanta să fie folosită mai mult ca accesoriu, aceasta având designuri și materiale speciale, diferite, pentru fiecare tipologie în parte.

Pentru unele femei, geanta reprezintă casă, masă, birou, mașină, dulap, de toate. Adună în aceasta fel și fel de obiecte, utile sau nu, farduri, parfumuri, documente, bani, chiar și haine.

Pentru acestea, ne-am gândit să scriem un articol în care să prezentăm istoria acestui minunat obiect care ne este atât de util și de aproape.

În preistorie, geanta era concepută din fâșii de piele de animal, și era utilizată pentru depozitarea și transportarea hranei. Carne, fructe și altele.

În Evul Mediu, produsul devine șic, special, căpătând un alt mod de a fi purtat, acela de a fi legat în talie.

Renașterea aduce cu ea schimbări majore. Săculețul devine o mini-traistă, care începe să prindă formă și culoare fiind învăluită de straturi geologice de țesături. Acum în acestea se țin o oglindă mică, sticluțe cu săruri sau cu parfum. Un alt mod de a-și transporta cele necesare erau buzunarele rochiilor.

De reținut! Acest produs era utilizat de comun, și de femei dar și de bărbați.

Secolul XVII reintroduce geanta pentru bărbat dar și pentru femei. Bărbații descoperind buzunarele pantalonilor și aleg această cale de a transporta diferite lucruri, iar femeile, transformă mini-traista într-un șorț oval, cu buzunare, legat în talie.

Geanta prinde diferite forme și culori în secolul XIX, când inițial, are forma unui fileu moale care se ține pur și simplu în mână, strâns cu un șiret, loc unde se țin cărți de vizită sau scrisori de amor.

În anul 1854, Louis Vuiton, inaugurează celebra geantă de voiaj cu mănere și material plăcut ochiului. Asta după ce s-a ocupat ani la rând de ambalarea obiectelor de toaletă a împărătesei Eugenia de Montijo, soția lui Napoleon al III-lea.

 

Va continua…

All comments

Leave a Reply